RADE JE PRE 9 GODINA PIJAN OŽENIO SINA, PA POBIO SVATOVE: Pucao bi i na decu, ali je stao iz samo JEDNOG RAZLOGA
Rade Šefer, Foto: Društvene mreže

MASAKR

RADE JE PRE 9 GODINA PIJAN OŽENIO SINA, PA POBIO SVATOVE: Pucao bi i na decu, ali je stao iz samo JEDNOG RAZLOGA

Ljubavna priča njegovog starijeg sina Vlastimira Šefera i Natalije Bajtai prekinuta je na drugi dan njihovog svadbenog slavlja

Objavljeno:

Rade Šefer (54) iz Sente pre devet godina počinio je stravičan masakr u selu Orom, a potom i u Martonošu i ubio ukupno šest osoba. Rade je 17. maja 2015. godine, dan nakon svadbe sina, počeo redom da ubija. Na spisku žrtava našli su se njegova bivša supruga Roza (47), tast i tašta Jene (74) i Gizela Traćik (68), snaja Natalija Bajtai (25) i njeni roditelji Šandor (52) i Karolina (43). Šefer je, navodno, bio nagrađivani strelac i bavio se lovom, a masakr je počinio lovačkom puškom.

Ljubavna priča njegovog starijeg sina Vlastimira Šefera i Natalije Bajtai prekinuta je na drugi dan njihovog svadbenog slavlja.

Rade bi ubio i prvorođenog sina Vlastimira, Natalijinog mladoženju, ali mu je ponestalo metaka. Mladoženja je, kada je sve počelo, spavao i nije bio svestan šta se oko njega dešava.

- Uperio je pušku u mene i povuko je obarač, ali izgleda nije bilo municije. Otrčao sam prvo iza nekog drveta, pa zatim i iz dvorišta. Vikao je za mnom: "Vrati se, kurvino derište, da i tebe ubijem" - svedočio je kasnije Vlastimir Šefer.

Krvavi pir Rade je počeo u selu Orom. Krenuo je prvo da ubije bivšu ženu, ali pošto ona nije bila tu iz lovačke puške pucao je u njene roditelje, a potom se uputio u selo Martonoš i u kući Bajtaija pucao po još od svadbe bunovnim gostima.

Rade Šefer
Rade Šeferfoto: Privatna arhiva

"Sve ću vas pobiti"

U ovom selu bili su mladenci, mladini roditelj,i kao i Roza. Bilo je oko 10 sati kad je Šefer upao u kuću i s vrata počeo da viče: "Ku*ve, sve ću vas pobiti!" Krenuo je da ih ubija redom: prvo snajku, njene roditelje, pa svoju bivšu ženu.

Preživeo, jer je spavao

Žolt Bajtai (27), brat ubijene mlade Natalije, opisao je užas.

- Ne znam šta se dogodilo. Spavao sam u pomoćnoj kući. Probudili su me pucnji i vriska. Sanjiv, izašao sam u dvorište i našao krvava tela majke, oca, sestre... - ovim rečima je Žolt Bajtai (27) opisao užas koji se dogodio u njegovoj kući, nevestin brat.

Muž mladine tetke, francuski državljanin Emanuel Danjon, zaustavio je krvavi pohod Radeta Šefera. On je reagovao kada mu je Šefer teško ranio suprugu i to pred detetom i ubio je Radeta udarcem stolicom u glavu. Pošto je zločin počinio u nužnoj odbrani, nije mu suđeno.

Šefer je bio u lošim odnosima sa bivšom suprugom Rozom, a govorio je i protiv snaje. Smatrao je da će njegov sin loše proći, jer mu je majka birala ženu. Pratio je kolima nju i sina, nije mogao da se pomiri s tim što ga je ostavila i otišla kod sestre u Francusku.

Radeta su komšije opisivale kao povučenog, a u policiji nije imao dosije. On se godinu dana pre krvavog pira razveo od supruge Roze, a nju je krivio za brak sina sa snajom Natalijom, sa kojim se nije slagao.

Priveden, pa pušten

Da sve bude još gore, i sam Rade je prisustvovao venčanju na kom je pio ceo dan. I na svadbi je izazvao incident. Rade je ušao u raspravu sa bivšom suprugom i njihovim sinom Aleksandrom, jer mu se nije dopadala snajka, a nakon verbalnog sukoba nasrnuo je na njih fizički..Mlađi sin je odmah pozvao policiju koja je došla i privela Šefera u policijsku stanicu u Kanjiži.

Policija obaveštava Osnovno tužilaštvo u Senti gde je bila dežurna zamenik tužioca Katarina Segedinski, koja ne traži da se Šefer zadrži iako je osumnjičen za nasilje u porodici. Šefer je iz stanice izašao oko 6 ujutru i odmah je dohvatio pušku.

Poznanici Šefera kažu da je bio lovac i da je često učestvovao u gađanju glinenih golubova, gde je postizao odlične rezultate pa čak i da je bio kandidat za olimpijsku reprezentaciju. Iz senćanskog Lovačkog udruženja tvrdili su da on nije bio nasilna osoba, ali su potvrdili i da mu je oružje oduzimano upravo zbog nasliničkog ponašanja.

Vlastimir Šefer i njegov brat Aleksandar davno su, posle masakra, napustili ovaj kraj.

Bonus video:

09:13

VELIKA JE NELOGIČNOST U IZJAVAMA OSUMNJIČENIH ZA DANKINO UBISTVO Sagovornici Kurir televizije: Šta se desilo s DNK tragovima

(Espreso / Alo / Mihajlo Žilović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.